השתלה בזאלית - השתלת שיניים בזאלית

בעידן המתקדם בו אנו חיים התפתחו טכניקות רבות ומשוכללות בכל הקשור להשתלות שיניים אולם הן חייבו תשתית בפה שתאפשר התחלת טיפול.

במקרים קיצוניים של מחסור בעצם החניכיים נאלצו המטופלים להיעזר באחת משתי הדרכים: 

התקנת שיניים תותבות נשלפות (טכניקה שלאורך זמן שוחקת את החניכיים ומסבה להן נזק רב היות ולאורך זמן גורמת לדלקות חמורות בחניכיים) או לחילופין לעבור תהליך הרמת סינוס והשתלת עצם הכולל הליך כירוגי ממושך, מלווה בכאבים, שנפרש על פני חודשים רבים ותוצאותיו אינן מובטחות.

השתלה בזאלית של שן

לייעוץ וקבלת הצעת מחיר עבור השתלה בזאלית

מהי השתלת שיניים בזאלית ?

השתלת שיניים בזאלית (basal implantology) פותחה על מנת לתת מענה לכל אלו שאינם יכולים לעבור השתלת שיניים סטנדרטית.

זוהי שיטה שפותחה לפני למעלה משני עשורים בניס שבצרפת על ידי פרופסור ז'ראר סקורטצי', נשיא הארגון העולמי להשתלות שיניים, ומאז עברה פיתוחים וליטושים נוספים וכיום נחשבת השיטה המתקדמת והיעילה ביותר בתחום השתלות השיניים. מעטים הרופאים שעברו הכשרה זו ומבצעים אותה במומחיות.

 

היות ובעיות חניכיים קשות פוגעות בעצם הלסת והופכות אותה לחלשה או רזה מידי, בהשתלות רגילות לא ניתן להשתמש בעצמות אלה כתומכות להשתלה.

בשיטת ההשתלה הבזאלית אנו מבריגים את הבורג ישירות לתוך עצם הלסת וכך נסמכים למעשה על עצמות הלסת המרכזיות שאינן נספגות ונעלמות כמו העצמות עליהן יושבות השיניים (עצמות אלבאולריות) כך שההשתלה מחזיקה לאורך זמן ואינה פוגעת בחניכיים לאורך זמן. 

שיטה זו מתאימה למעשה לכל מטופל הנזקק להשתלות שיניים ומספקת לו מראה אסטטי ואיכות חיים לאורך זמן וכן מייתרת את הדאגות באם השן התותבת תיפול והוא יובך ברבים, כפי שקורה במקרים של השתלות רגילות. 

 

מהו ההליך הרפואי אותו יעבור המטופל בשיטת השתלת השיניים הבזאלית ?

חשוב לציין, בראש ובראשונה, שזהו ההליך המהיר ביותר שקיים לתחום השתלות השיניים – תהליך ההשתלה כולו מתבצע ביום אחד.

פרה הניתוח – נערך תכנון קפדני ומדוקדק בו נערך ניתוח וירטואלי על מודל תלת מימדי של הלסת.

מהלך הניתוח – המטופל יעבור הליך כירוגי תחת טשטוש עמוק. ההליך מבוצע ללא הרדמה כללית, אך נעשה שימוש בחומר המוזרק לוריד כך שבמהלך הטיפול המטופל יהיה עירני אך לא ירגיש כאב כלל.

נעשה שימוש בשתלי דיסק המעוגנים אל העצמות הבזאליות, העצמות הבסיסיות של הלסת, וההשתלות מבוצעות במספר נקודות בלסת התחתונה ו/או העליונה (ההשתלה נפרסת על שמונה שתלים לאורך הלסת ומאפשרת פיזור לחץ יעיל וכן חוזק לסט השיניים).

בסוף אותו היום המטופל יוצא מהמרפאה ובפיו שיניים זמניות, חזקות, שאינן נשלפות.

הרופא המטפל מכין תוך שבוע עד עשרה ימים את השיניים הקבועות (המעבדה תייצר אותן על פי המידות שנלקחו מפי המטופל) ואלו יוכנסו אל פי המטופל וישמשו אותו הלאה כך שתוך שבוע המטופל יחזור אל שגרת יומו ועיסוקיו ולא ייאלץ לסבול כאבים וטיפולים שונים נוספים.

חסרונות ההשתלה הבזאלית:

לא ניתן לבסס השתלת שיניים מלאה אך ורק על שתלים בזאליים ולכן הם חייבים להיות משולבים על שתלים רגילים להשגת יציבות מקסימלית של מערכת השיניים.

יתרונות ההשתלה הבזאלית

לא ניתן לבסס השתלת שיניים מלאה אך ורק על שתלים בזאליים ולכן הם חייבים להיות משולבים על שתלים רגילים להשגת יציבות מקסימלית של מערכת השיניים.

 

חוסכת למטופל חודשים ושנים של שרשרת תהליכים רפואיים פולשניים וכואבים.

השתלה בזאלית מספקת תוצאה ברורה וסופית תוך שבוע מתחילת התהליך בניגוד להשתלה רגילה בה רק בסוף התהליך, שלעתים אורך מעל שנה, המטופל יידע באם ההשתלה הצליחה או לא וכל זאת אחרי סדרת טיפולים כואבים ופולשניים.

שתלי הדיסק, בניגוד לשתלים רגילים מוברגים, מבטיחים יציבות השתלים כך שלא תהיה תזוזה של השתל.
שתלי טריגונים ושתלי זיגומות (אלו שתלים שמשתמשים בהם בשיטת ההשתלה הבזאלית) מבטיחים פיזור העומס בצורה שווה לאורך כל הלסת.

היות וההשתלה מתבצעת על העצמות הבזאליות, עצמות בסיסיות בלסת שאינן נספגות ונעלמות כפי שקורה לעתים קרובות בעצמות החניכיים, שיטה זו מבטיחה יציבות הטיפול לאורך שנים רבות.
לעתים, בהשתלת שיניים רגילה, יש לבצע השתלת עצם שנקצרה מגוף המטופל. הליך זה מסוכן וכואב.

יתרה מזו, בכל הליך סטנדרטי של השתלת שיניים יש סיכון לפגיעה בעצב הממוקם בלסת התחתונה. השתלה בזאלית חוסכת את הכאבים והסיכונים הנלווים ולמעשה בהליך זה הרופא אינו מתקרב לעצב הראשי.

השתלה בזאלית

למעבר לרשימת המרפאות המבצעות השתלת שיניים בזאלית 

השתלה בזאלית

למעבר לרשימת המרפאות המבצעות השתלת שיניים בזאלית