כתרים לשיניים
למעבר לרשימת המרפאות המבצעות כתרים
כתרים לשיניים
למעבר לרשימת המרפאות המבצעות כתרים
כתרים לשיניים
כותרת השן היא החלק של השן שניתן לראות אותו, כלומר החלק של השן המכוסה באמייל, המבצבץ החוצה מהחניכיים. כתר הוא התקן מלאכותי שתפקידו להחליף את הכותרת של השן שניזוקה. חשוב לציין כי בשפה המקצועית כתר (השן) היא מילה נרדפת למילה כותרת, אך בקרב הציבור הרחב נהוג להשתמש במילה כתר אך ורק לתיאור התחליף המלאכותי לכותרת השן הטבעית. את הכתרים מייצרים בדרך כלל מסגסוגת מתכתית המצופה בחרסינה בגוון המתאים לשיניים הממוקמות בסמיכות לכתר.
הכנת הכתר וההכנות להרכבת הכתר
לפני שניתן יהיה להרכיב את הכתר, יש תחילה לייצר אותו ולהכין את השן להתקנה.
להלן השלבים הכרוכים בתהליכים אלו:
- כדי להעניק לכתר בסיס מוצק ואיתן, יש בדרך כלל למלא את השן שעליה עתיד להיות מותקן הכתר באמצעות סתימה.
- על מנת שהחיבור בין הכתר לשן הפגועה יצריך כמה שפחות חומרי דבק, השאיפה היא להצמיד את הכתר לשן בצורה מכנית באופן המדויק ביותר. לצורך כך ישייף רופא השיניים בדרך כלל את השן הפגועה.
- כשהשן מוכנה להלבשת הכתר, יש לתעד את הצורה שלה במדויק, בדגש על המשטח העליון שלה, על מנת שניתן יהיה לעצב את הכתר בהתאם לצורת השן. את תיעוד השן מבצעים באמצעות תבנית פלסטית גמישה המונחת על השן למספר דקות.
- התבנית נשלחת למעבדת שיניים ובמעבדה מייצרים את הכתר בהתבסס על התבנית ועל נתונים נוספים אותם צריך לספק הרופא, כמו למשל הגוון הדרוש.
- הכנת הכתר לקראת הרכבה נמשכת מספר שבועות ולכן יותקן בדרך כלל כתר זמני באמצעות דבק זמני. זאת על מנת להגן על השן שכעת חשופה במיוחד לנזקים.
הרכבת הכתר על השן
כאשר הכתר חוזר מהמעבדה, ניתן לגשת לשלב התקנת הכתר. באופן עקרוני נהוג להדביק כתרים באמצעות דבק עוצמתי במיוחד. עם זאת, כפי שציינו, השאיפה היא שבסופו של דבר הכתר יעוגן למקומו בזכות ההתאמה המדויקת שלו לשן הפגועה ולשיניים הסמוכות אליה. למעשה, די בסטייה של פחות ממילימטר כדי לגרום להתאמה לקויה, לאי נוחות, לכאבים ואפילו לנפילת הכתר תוך זמן קצר מההתקנה.
אי לכך, לפני ההתקנה וההדבקה הסופית על הרופא לבצע מספר בדיקות התאמה. כמו כן, בהתאם לממצאי הבדיקות, ישייף הרופא את הכתר ויעצב אותו עד שיהיה מושלם.
סוגי כתרים השונים
ישנם מספר סוגי כתרים הנמצאים כיום בשימוש, כשבין היתר מדובר בכאלו המיוצרים ממתכת ללא ציפוי, כאלו המיוצרים מחרסינה המאוחה למתכת או מחרסינה בלבד ועוד. ההחלטה לגבי סוג הכתר צריכה להתקבל על ידי הרופא בשיתוף המטופל, כמובן. לכן על הרופא להסביר למטופל על ההבדלים בין הסוגים השונים, על היתרונות והחסרונות שלהם, על עלויות הדגמים השונים ועוד.
לקבלת מידע נוסף על כתרים, אתם מוזמנים לפנות לרשת מרפאות השיניים endodont ולהתייעץ עם המומחים
כתרים לשיניים
למעבר לרשימת המרפאות המבצעות כתרים לשיניים
כתרים לשיניים
למעבר לרשימת המרפאות המבצעות כתרים